Företaget i går

Snabbare, godare, enklare.

Det var spännande tider. Året var 1962 och grundaren Leif Ericson kom hem från USA med en ny teknik för hur man kunde använda emulgatorer i matlagningen. Plötsligt blev det möjligt att blanda oblandbara vätskor som vatten och matolja på ett enkelt och beständigt sätt, något som skulle komma att förenkla matlagningen och revolutionera våra matvanor. Snabbare, godare och enklare blev ledorden för den nya mattrenden när allt fler kvinnor sökte sig ut i arbetslivet och inte längre hade tid att stå i köket. Att laga mat skulle vara mer av ett nöje än nödvändighet.

Leif insåg snart att tekniken tilldrog sig större intresse än han hade kunnat ana. Hans nystartade företag B. Engelhardt & Company AB fick en drömstart. Nya kunder och leverantörer knöts till företaget i takt med att ryktet om de finurliga produkterna spred sig. Det tog inte lång tid innan Engelhardt var en av de största leverantörerna av bak- och matlagningsingredienser till den svenska livsmedelsindustrin.

Leif Ericsson

 

Vår historia sträcker sig tillbaka till tiden när mjukglassen slog igenom i Sverige.
Sedan dess har vi blivit den självklara ingrediensen för allt fler livsmedelsproducenter över hela Norden.Mjukglass